Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Faydaları

Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Faydaları

Her ne kadar istesek de her zaman dışarıda olma ve temiz hava soluma şansımız olmuyor. Çoğu zaman işimiz, iç mekanlarda giderek daha fazla zaman geçirmemiz anlamına geliyor. Özellikle ticari ve endüstriyel tesislerde iyi bir yüksek kaliteli havalandırma sistemi cihazlarının bu kadar önemli olmasının nedeni de budur.

Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Faydaları
Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Faydaları

Havalandırma Nedir?

Havalandırma, içerdeki bayat havanın uzaklaştırılıp yerine taze dış hava getirilmesi işlemidir. Ayrıca nemi, sıcaklığı ve havanın hareketini kontrol etmek için de kullanılabilir.

Havalandırma doğal veya mekanik olabilir. Mekanik havalandırma sistemleri, temiz havayı kanallar ve fanlar kullanarak sirküle ederken, doğal havalandırma sistemleri binanın çeşitli bölümleri arasındaki basınç farklılıklarına dayanır. Burada ticari işletmelere yönelik havalandırma sistemleri ve bunların faydalarına odaklanacağız.

Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Nasıl Çalışır?

Ticari tesislerde mekanik havalandırma genellikle Klima Santralleri (AHU’lar) tarafından sağlanır. Bunlar, havayı iç mekanlara dağıtan ve dışarı çıkaran kanallara bağlanır. Ayrıca, iç mekandaki bayat havanın bir kısmını temiz havayla karıştırarak yeniden sirküle etmek için de kullanılabilirler. Ancak havalandırma sistemleri gürültülü olabilir; dolayısıyla bunların uygun şekilde tasarlanması, kurulması ve bakımının yapılması çok önemlidir.

Hesaş Mekanik Havalandırma sistemleri, tesisinize kuracağınız havalandırma sistemlerinin ses izolasyonuna yönelik gerekli araştırma ve geliştirme süreçlerini yerine getirmektedir.

Isı geri kazanımı (HRV) sistemi, aksi takdirde kaybedilecek ısıyı toplayıp yeniden kullanarak sürekli olarak temiz, filtrelenmiş hava sağlar. Bir ısı eşanjörü, çekilen havadaki ısıyı geri kazanır ve bunu gelen taze besleme havasını ısıtmak için kullanır. Tek başına veya bir iklimlendirme sistemiyle birlikte kullanılabilir ve işletme maliyetlerini, enerji tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltır.

Çalışanların tehlikeli maddelere maruz kalabileceği işyerlerinde Egzoz Havalandırması (LEV) kullanılmaktadır. LEV, çalışanların havadaki kirleticilere ve toz, gaz, buhar ve duman gibi tehlikeli maddelere maruz kalmasını azaltmak için tasarlanmış bir mühendislik sistemidir. Emisyonları kaynağında yakalar ve bunları hava temizleyici veya filtre gibi güvenli bir emisyon noktasına taşır.

Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Hesaş Mekanik
Yüksek Kaliteli Havalandırma Sistemi Hesaş Mekanik

Hesaş Mekanik Havalandırma sistemleri, ısı geri kazanım üniteleri, klima santralleri ve Egzoz Havalandırması da dahil olmak üzere Türkiye’de ki her türlü ticari işletmede, ofislerde, okullarda havalandırma kurulumu, onarımı ve bakımı sunar. Isı geri kazanım üniteleri ile havalandırma konusunda düzenli bakım ve onarım sağlama konusunda uzmanız ve bunların size ve kuruluşunuza faydalı hale getirilmesi hakkında bilinmesi gereken her şeyi biliyoruz.

Yüksek Kaliteli Sistem Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Hava Düzenlemesi

Güvenilir bir havalandırma sistemi, binanıza giren hava akışını kontrol etmenize, yüksek enerji faturalarından kaçınmanıza ve aynı zamanda bunu gerekli sağlık ve güvenlik seviyelerine göre düzenlemenize yardımcı olur.

Sıcaklıkları azaltın

İş yerinizde kapalı bir alanda çok sayıda insan varken kendinizi hiç sıcak ve havasız bir ortamda hissettiniz mi? İyi havalandırılan bir oda, her şeyin çok daha iyi olmasını sağlayacaktır.

Yoğuşmayı ve küflenmeyi önleyin

İş yerindeki yoğunlaşma, küf ve nem koşulları, solunum sorunları ve alerjiler de dahil olmak üzere sağlık sorunlarına yol açabilir. İyi havalandırma sistemleri bu risklerin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Kirlilikleri kontrol edin

Bazen bir binanın içindeki hava aslında dışarıdaki havadan daha kirli olabilir. İçeride nem, bakteri, hoş olmayan kokular ve kirletici maddeler birikebilir ancak sağlam, yüksek performanslı bir vantilatör makinesi bunların dışarı atılmasına yardımcı olacaktır.

Yüksek kaliteli havalandırma sistemi: sağlığın iyileştirilmesi

İç mekan hava kirliliği, yetersiz havalandırmayla birlikte astım, alerji, baş ağrısı ve sinüzit gibi bir dizi sağlık sorunu riskini artırabilir. Ticari bir havalandırma sistemi bu risklerin azaltılmasına yardımcı olmanın yanı sıra ortamdaki toz ve toksinlerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı olacaktır.

 

Yorum Yap