Vestiyer Havalandırma

Vestiyer Havalandırma

Vestiyer havalandırma vestiyer bulunan işletmelerde ilgili alanın temiz havaya sahip olmasını sağlayan sistemlerdir. Özellikle giysilerden kaynaklı olarak oluşabilecek kötü kokuların önüne geçmesini sağlayan bu sistemler bu sayede daha güvenli ve sorunsuz bir vestiyer kullanımı sunmaktadır.

Vestiyer Havalandırma
Vestiyer Havalandırma

Vestiyer Havalandırma Ne İşe Yarar?

Vestiyer havalandırma sistemleri kıyafetlerin koyulduğu alanlarda sürekli olarak hava sirkülasyonu sağlayarak havanın temizlenmesini ve yenilenmesini sağlamaktadır. Bu sayede kıyafetlerden veya ortamdan kaynaklı olarak görülebilecek kötü kokuların önüne geçilmesi mümkündür. Vestiyer içindeki kökü koku ve havasızlıktan rahatsız oluşan durumlara yönelik etkin şekilde çalışacak havalandırma sistemleri kolaylıkla temiz ve kaliteye havaya ulaşmayı mümkün kılacaktır.

Kapalı ortamların havasının tazelenmesi için yüksek verimlilik sunacak olan havalandırma sistemlerinin kullanılması gerekir. Bu sayede farklı araç ve gereçler kullanılarak dış ortamdan temiz hava akımının iç ortamlara alınması kaydıyla havalandırma yapılmaktadır. Kapalı ortamlarda yer alan ve istenmeyen kötü havanın dış ortama uzaklaştırılması ve temiz havanın da verimli şekilde içeriye alınması verimli ve iyi havalandırma sistemlerin kurulması ile mümkün hale gelmektedir.

Vestiyer Alanı Havalandırma Sistemleri
Vestiyer Alanı Havalandırma Sistemleri

Havalandırma sistemleri dış ortamdan alınacak olan temiz havanın ortama verilmesini sağlayarak ortam havasını yeniledikleri gibi aynı zamanda nem oranlarının da ideal seviyede olmasını sağlarlar. Bu da rutubet gibi durumların önüne geçmek açısından son derece etkilidir. Özellikle vestiyer gibi kıyafetlerin iyi muhafaza edilmesi gereken alanlarda rutubetin de oluşmaması havalandırma sisteminin en önemli avantajları arasında yer alır. Hesaş Mekanik tarafından sunulan havalandırma sistemleri ihtiyaca yönelik doğru çözümler sunarak ortam hava kalitesinin oluşmasını sağlar.

Hava Kalitesini Arttıran Vestiyer Havalandırma Çözümleri

Vestiyer havalandırma sistemleri sayesinde bu alanlara yönelik temiz hava ihtiyacınızı sorunsuz şekilde karşılayabilirsiniz. Kullanıcıların ihtiyaçları kapsamında farklılık gösteren havalandırma çözümleri her zaman yüksek verimlilikte çözümler sağlayarak istenen hava kalitesinin oluşmasında etkilidirler. Kıyafetlerde oluşacak kötü kokuların önlenmesini sağladıkları gibi aynı zamanda ortamda bulunan kişilerin de hava kalitesini iyileştirecektir. Bu havalandırma sistemleri aynı zamanda kaliteli malzeme kullanılarak üretildiğinden uzun ömürlü kullanıma da dayanıklılık gösterip sonuç odaklı çözümler sağlayarak uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılabilirler.

Rooftop Sistemleri – Soğutma Sistemleri

Rooftop sistemleri – soğutma sistemleri çatı üstüne kurulan paket klima cihazlarıdır. Sistemlerde iç ve dış üniteler bir araya getirilmiştir. Geniş kullanım alanlarına sahip olan sistemler genellikle; mağaza, restoran, tiyatro, sineme, ticari binalar ve havaalanlarında kullanılır. Kullanım alanına uygun modeller seçilebilir. Seçenekler arasında seçim yapılırken ihtiyaçlar göz önünde bulundurulabilir.

Rooftop Sistemleri – Soğutma Sistemleri
Rooftop Sistemleri – Soğutma Sistemleri

Rooftop Sistemleri Nedir?

Rooftop sistemlerinin sahip oldukları çalışma mantığı; ortam içinde bulunan havanın dönüştürülmesi ve içeride bulunan havadan faydalanılarak temiz havanın geri verilmesidir. Kullanım amaç ve alanlarına göre sistemler şu şekilde üçe ayrılır;

  • Konutlar için 19 kw’a kadar,
  • Küçük ticari binalar için 40 kw’a kadar,
  • Geniş ticari binalar için 40 kw üstünde.

Rooftop soğutma sistemleri soğutma işlemi yapabilmek için ortamda bulunan hava alınır ve dışarı atılır. Dış ortamda bulunan batarya kondenser, iç ortamda bulunan batarya ise evaporatör görevi görür. Soğutmanın yanı sıra ortamın havalandırılması ve nem dengesinin korunmasını da sağlar.

Rooftop Sistemleri – Soğutma Sistemleri Modelleri

Hesaş Mekanik sunduğu hizmetler ile soğutma sistemleri konusunda kaliteli şekilde ürün temini sağlar. Endüstriyel amaç ile soğutma yapılması gereken tüm ortam, ekipman ve teçhizatın soğutulması için kullanılır. Hava ve su soğutmalı modelleri bulunur. Hava soğutmalı modellerde kondanser hava ile soğutulurken, su soğutmalı modellerde ise kondanser su ile soğutulur. Kullanım amacına uygun şekilde seçim yapılabilir. İç ve dış ortamlara yerleştirilebilir olması kullanım avantajı sunar. Bileşenler fabrikada uyumlu hale getirilir. Üretim sırasında montajı yapıldığı için kurulumu oldukça kolaydır. Dış borulama ve kablo kullanımı oldukça azdır.

Rooftop Sistemleri Soğutma Sistemleri
Rooftop Sistemleri Soğutma Sistemleri

Sistemler kurulduktan sonra kullanılmaya başlanabilir. Sezon başlarında kullanılmadan önce bakımları yapılmalıdır. Sezon sonunda ise son bakım yapılması gerekir. Rooftop sistemleri – soğutma sistemleri düzenli şekilde bakımlara tabi tutulursa daha uzun şekilde kullanım sunar. Sorunsuz şekilde sistemlerin çalışmasını sağlayan bakımlar, sistemin işlevselliğini garanti altına alır. Kullanım amacına uygun kapasiteye sahip olan soğutma sistemleri seçilerek ortamın ısı dengesi kolay şekilde sağlanır. Sistemlerin sahip oldukları özellikler nedeni ile çeşitli alanlarda kullanım imkanı sunar.

Yorum Yap