Büyük Alanlarda Endüstriyel Soğutma Sistemleri

Büyük Alanlarda Endüstriyel Soğutma Sistemleri Neden Gereklidir?

Endüstriyel soğutma sistemleri ile verimli, enerji tasarruflu ve konforlu soğutma mümkün hale geliyor. Özellikle işletmeler için çalışan ve müşteri konforunu sağlamak adına sunulan soğutma çözümleri, yüksek verimlilik sunan yapıları ile birlikte istenilen ısı değerlerinin kolay şekilde ortamda olmasını sağlıyor.

Endüstriyel Soğutma
Endüstriyel Soğutma

Endüstriyel Soğutmaya Neden İhtiyaç Duyulur?

Yaz aylarında özellikle sıcaklık derecesinin yüksek olduğu bölgelerde kapalı alanlarda olanlar için sıcaklar rahatsız edici seviyelere gelebilir. İşletmeler açısından bu durum geleneksel yöntemler ile çözülemeyecek bir sorundur. Buna bağlı olarak ise çalışanların ve müşterilerin konfor seviyeleri böylece düşeceğinden ciddi sorunlar oluşabilir. Soğutma sistemleri ise bu noktada devreye girerek alan büyüklüğüne bakılmaksızın stabil ve verimli soğutmanın ortamda oluşmasını sağlar. Mahalin ihtiyaçlarına göre çok farklı özelliklerde ve çeşitlilikte bulunabilen bu sistemler, pratik oldukları kadar sağladıkları enerji tasarrufuyla da etkin bir soğutmanın gerçekleşmesini sağlarlar.

Fan-Coil ile Soğutma

Endüstriyel soğutma sistemleri arasında verimliliği ile ilk sıralarda yer alan fan-coil ile soğutma ekonomik olmasıyla da tercih ediliyor. Kapladığı alan bakımından da küçük olması dar veya küçük alanlarda da rahat bir şekilde kullanım olanağı sağlıyor. Sağladığı konfor sayesinde fabrika, ofis, spor salonu, hangar, tamirhaneler ve marketler gibi çok çeşitli alanlarda kullanımı uygundur.

Kapalı devre sistem içinde dolaştırılmış olan sıcak ya da soğuk suyun sistem içindeki bileşenlerinden geçirilerek ortamda bulunan fan ile birlikte havanın sisteme dahil edilmesi ve böylece soğuk havaya dönüştürülmesi ile birlikte istenen soğutma sağlanmaktadır. Bu sistemler yaz aylarında soğutma için kullanılabildikleri gibi aynı zamanda kış aylarında da ısıtma için kullanılabilirler. Ortamda sürekli olarak hava sirkülasyonu sağladıkları için de havanın yenilenmesine ve tazelenmesine de katkıda bulunurlar. Sağladıkları havaya ve özelliklerine göre farklı çeşitlerde fan coil çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar kasetli kasetsiz, gizli tavan ya da döşeme olarak adlandırılmaktadır.

Klima Santrali ile Soğutma

Ortamda bulunan havanın çekilmesini sağlamak için aspiratör kullanan ve yeni havayı da ortama vermek için vantilatör kullanan bu sistemler özellikle enerji tasarrufu sağlanması açısından önemli yararlar gösterir. Bu sistemlerde egzoz havası ve temiz havanın birbirine karışmaması sağlanır. Böylece hava tamamen temiz olarak ortama verildiğinden ortamdaki kirli havanın yenilenmesi de önem taşır. Ayrıca ortamdaki soğutma işleminin yanında nem oranının da dengelenmesinde yardımcı olmaktadır.

Klima Santrali - Hesaş Mekanik
Klima Santrali – Hesaş Mekanik

Split Klima ile Soğutma

Soğutma ihtiyacının karşılanması için lokal çözümler gereken alanlar için split klima iyi bir çözümdür. Ekonomik ve hızlı olmasının yanında bu klimalarda çok farklı model ve kapasite seçeneğinden yararlanmak da mümkün olmaktadır. Ayrıca çeşitlerine göre bazı modellerde filtre seçeneği de bulunduğundan havanın etkin bir şekilde temizlenmesi için de kullanılabilirler.

Bu klimalar kullanım esnekliği açısından da başarılıdır. Duvar, salon, gizli tavan, kanal tipi gibi kullanım türleri bulunur. Böylece ortam için istenen soğutma derecesinin en iyi şekilde sağlanması mümkün olur.

Endüstriyel Soğutma Sistemi
Endüstriyel Soğutma Sistemi

VRF ile Soğutma

Endüstriyel soğutma sistemleri arasında verimliliği ile öne çıkan bu sistemlerde bulunan iç ünite, dış üniteden aldığı havayı soğutarak ortama vermektedir. Özellikle çok parçalı yapıya sahip olması sayesinde dış ve iç ünitenin birbirinden farklı olarak kontrolü de mümkündür. Sistemde yer alan gaz farkı oluşmaksızın soğutmanın yanında ısıtma amacıyla da beklentileri karşılayabilmektedir. Özellikle yüksek kapasitede debi ayarlanabildiği için hastane, okul, AVM gibi çok geniş alanlarda da verimli kullanım sunar. Hesaş Mekanik Havalandırma tarafından sunulan soğutma çözümleri yaşam konforunu arttırırken aynı zamanda yüksek enerji verimliliği de sağlıyor.

 

 

Yorum Yap